STRESSGERELATEERDE KLACHTEN

Stress en spanning, veel voorkomende klachten

Heb je last van algemene lichamelijke stressklachten? Hyperventilatie? Burn-out of depressie? Hartkloppingen? Chronische vermoeidheid? Tandenknarsen of -klemmen? Slaapproblemen? Piekeren? Het zijn nog niet eens alle klachten die te maken hebben met stress gerelateerde klachten. Stress hoeft niet noodzakelijk een probleem te zijn, maar stress met een chronisch karakter is een problematiek die verholpen kan worden door je kiné.

Stress is een niet te onderschatten factor in het ontstaan van fysieke klachten zoals spierspanning. Vaak zorgt stress ervoor dat onbewust de spanning in de nek/schouderregio verhoogd wordt en er geen aandacht meer besteed wordt aan een correcte houding. Er ontstaat een vicieuze cirkel die moeilijk te doorbreken is. Onze kinepraktijk FLEXO Gent gaat samen met jou op zoek naar keerpunten in deze vicieuze cirkel door de klachten aan te pakken en vooral om vrij van klachten te worden/blijven.

Spanningsklachten laten behandelen door kinesist?

Stressklachten zijn gelukkig eenvoudig op te lossen met kinesitherapie, maar laat je behandelen door een stressbegeleidende kinesist.  

FLEXO Gent – kinepraktijk behandelt stress gerelateerde klachten

Stap voor stap zullen we je leren omgaan met stress door het aanleren van relaxatietherapie, zo hoeft stress niet langer een last te zijn, letterlijk en figuurlijk, op jouw schouders. Je leert je eigen stress- en spanningsniveau te herkennen en te verlichten tijdens jouw kinésessie. Klachten zoals chronische (hoofd)pijn kunnen behandeld worden door middel van relaxatietherapie. Tijdens deze therapie passen we met onze kinepraktijk FLEXO Gent technieken toe zoals ademhalingsoefeningen, stretchings- en ontspanningsoefeningen, houdingsoefeningen en losmakende manuele kinesitherapie. Educatie en thuisoefeningen zijn van groot belang voor het succes van de behandeling én zullen belangrijk zijn voor preventie van de klachten.

Eindelijk komaf maken met je stressgerelateerde klachten? Maak een afspraak!

Heb je spanningsklachten? Wacht dan niet langer en maak vandaag nog een afspraak bij één van onze manuele therapeuten in Gent die je helpen gemakkelijker tot rust te komen op lichamelijk en mentaal vlak. Maak HIER gemakkelijk online een afspraak, via mail of telefonisch.