HOUDINGSCORRECTIE


houdingscorrectie flexo gent kine houding


WAAROM ZO BELANGRIJK

Het is iets wat we allemaal weten: we moeten op onze houding letten! Maar soms heeft het dagdagelijks leven een ander plan voor ons in petto en valt de focus op het lichaam vaak snel weg. Toch is het bewustzijn van je houding heel belangrijk in de preventie van klachten. Hebben wij het hier over de hele dag kaarsrecht zitten? Alles behalve! Het bewust zijn van je houding en het patroon creëren om vaak in beweging te blijven en je gewoontehouding te doorbreken is de key to succes! Samen met je kinesist helpen we jou naar de ideale manier om dit patroon te creëren en de gewoonte te doorbreken.STRESSGERELATEERDE KLACHTEN

Stress is een niet te onderschatten factor in het ontstaan van fysieke klachten zoals spierspanning. Vaak zorgt stress ervoor dat onbewust de spanning in de nek/schouderregio verhoogd wordt en er geen aandacht meer besteed wordt aan een correcte houding. Er ontstaat een vicieuze cirkel die moeilijk te doorbreken is. Samen met uw kinesist gaat u opzoek naar keerpunten in deze vicieuze cirkel om de klachten aan te pakken en vooral om vrij van klachten te worden/blijven.

houdingscorrectie flexo gent kine houding
houdingscorrectie flexo gent kine houding

HOE TOEPASSEN

Elke persoon is uniek en heeft bepaalde gewoontes in het dagelijks leven. Samen met de kinesist gaan we na een grondig vraaggesprek en onderzoek kijken welke gewoontes er voor zorgen dat de klachten aanhouden of zelf verergeren. Vaak zijn deze gewoontes te vinden in het werkleven. De werkruimte anders gaan inrichten, lichaamsbesef en educatie, stretchoefeningen… Het zijn een paar van de vele dingen die we kunnen aanpakken. We proberen je terug fysiek actief te krijgen en een patroon te creëren waarbij je terug vertrouwen krijgt in je lichaam en aanvoelt wanneer je terug in je oude gewoontes aan het vallen bent.

Educatie en thuisoefeningen zijn van groot belang voor het succes van de behandeling én zullen belangrijk zijn voor preventie van de klachten.

Heb je nog vragen bij het lezen van deze uitleg? Twijfel dan niet om ons te contacteren en je hier verder bij te helpen. 

GERELATEERDE TOPICS