MANUELE THERAPIE


manuele therapie flexo gent kine manuele therapie


WANNEER TOEPASSEN

Manuele therapie wordt voornamelijk toegepast bij klachten vanuit de wervelkolom en/of gewrichten. Na een grondig vraaggesprek en onderzoek leggen we de focus op een bepaald deel van de wervelkolom en/of een gewricht. De meeste aandacht gaat naar pijnverlichting en hogere bewegingsvrijheid.

Specifieke klachten waarbij Manuele therapie van toepassing is:

  • Nekklachten & whiplash
  • Klachten in de regio van het bekken en de wervelkolom
  • Bewegingsbeperking in de gewrichten
  • Spier en/of peesgerelateerde klachten

VERSCHIL MET BASISOPLEIDING

Manuele therapie is een postgraduaat waarbij we dieper ingaan op wat wordt gezien in de basisopleiding kinesitherapie. Hier worden specifieke technieken aangeleerd zoals onder andere geavanceerde mobilisaties en manipulaties van de wervelkolom en gewrichten. Hierdoor beschikt de manuele therapeut over extra kennis en technieken om het probleem nog beter te kunnen behandelen.

manuele therapie flexo gent kine manuele therapie
manuele therapie flexo gent kine manuele therapie


HOE TOEPASSEN

Manuele therapie is een behandeling die voornamelijk bestaat uit mobiliserende technieken en manipulaties. Hier gaan we na het vraaggesprek en onderzoek nagaan welk segment van de wervelkolom en/of gewricht de oorzaak is van de klachten. De bedoeling is om de kern van de klachten te vinden en te behandelen. Vaak kunnen hier secundaire klachten aanwezig zijn zoals pijn in een andere deel/segment als gevolg van de kern. Soms is het nodig om de secundaire klachten apart aan te pakken, maar vaak zal door de kern te behandelen de secundaire klachten ook verbeteren.

Educatie en thuisoefeningen zijn van groot belang voor het succes van de behandeling én zullen belangrijk zijn voor preventie van de klachten.

Heb je nog vragen bij het lezen van deze uitleg? Twijfel dan niet om ons te contacteren en je hier verder bij te helpen. 

GERELATEERDE TOPICS