DRY NEEDLING

Dry needling wanneer toepassen flexo gent kine dry needling


WANNEER TOEPASSEN

Dry Needling wordt gebruikt wanneer pijnlijke of gespannen spieren de oorzaak van de klacht(en) zijn of de huidige klacht(en) verergeren. Hier maken we via het vraaggesprek en onderzoek de keuze welke spier(en) in aanmerking komen.

Specifieke klachten waarbij Dry Needling van toepassing is:

WAAROM TOEPASSEN

Dry Needling is een techniek die de klachten op lange termijn aanpakt. Met de naald is het mogelijk om de kern van de pijn aan te pakken. Het effect dat we via deze techniek creëren is veel ingrijpender. De klachten hebben minder kans om terug te keren waarbij het een langdurig effect is.

 

Dry needling waarom toepassen flexo gent kine dry needling
Dry needling hoe toepassen flexo gent kine dry needling

HOE TOEPASSEN

Bij Dry Needling maken we gebruik van heel fijne acupunctuur naaldjes. Na een grondig vraaggesprek en onderzoek maken we de keuze welke spier(en) de oorzaak van de klachten zijn en welke we dus gaan aanprikken. De bedoeling is om de kern van de pijn in de spier te vinden met het naaldje en daar de spier te ‘triggeren’ zodat ze hierna ontspant. Deze techniek kan een onaangenaam gevoel geven tijdens de behandeling, maar dit geeft aan dat de kern van de pijn behandeld wordt.

Na de behandeling met de naaldjes wordt altijd een nabehandeling voorzien a.d.h.v. Soft Tissue Technieken en stretching.

Educatie en thuisoefeningen zijn van groot belang voor het succes van de behandeling én zullen belangrijk zijn voor preventie van de klachten.

Heb je nog vragen bij het lezen van deze uitleg? Twijfel dan niet om ons te contacteren en je hier verder bij te helpen. 

GERELATEERDE TOPICS