HOOFDPIJN EN
STRESSGERELATEERDE KLACHTEN

hoofdpijn en stressgerelateerde klachten flexo gent kine


WAAROM KINE

Hoofdpijn kan het resultaat zijn van gespannen spieren in de nek/schouderregio. Door de spanning in die spiergroepen kan dit een uitstralende pijn geven naar het hoofd ook al heeft u geen nek-/schouderklachten. Kine kan u hierbij helpen aangezien we werken op de spanning in de spiergroepen en bovendien de mobiliteit verbeteren. Hierdoor vermindert de druk in de spieren en verhoogt de bewegingsvrijheid, wat op zijn beurt resulteert in het verlagen van de hoofdpijn. Ook door stress kan de spanning verhogen in de spiergroepen in de nek-/schouderregio, en zo hoofdpijn veroorzaken. We hanteren hierbij een multidisciplinaire aanpak waarbij we de stressfactor ook behandelen.



STRESSGERELATEERDE KLACHTEN

Stress is een niet te onderschatten factor in het ontstaan van fysieke klachten zoals spierspanning. Vaak zorgt stress ervoor dat onbewust de spanning in de nek/schouderregio verhoogd wordt en er geen aandacht meer besteed wordt aan een correcte houding. Er ontstaat een vicieuze cirkel die moeilijk te doorbreken is. Samen met uw kinesist gaat u opzoek naar keerpunten in deze vicieuze cirkel om de klachten aan te pakken en vooral om vrij van klachten te worden/blijven.

hoofdpijn en stressgerelateerde klachten flexo gent kine
hoofdpijn en stressgerelateerde klachten flexo gent kine


HOE TOEPASSEN

Hoofdpijn kan het gevolg zijn van gespannen spieren in de nek/schouderregio. Hier gaan we na het vraaggesprek en onderzoek nagaan welke spiergroepen de oorzaak zijn van de hoofdpijn. De bedoeling is om de kern van de klachten te behandelen in de nek/schouderregio via manuele technieken en Dry Needling en zo de hoofdpijn te reduceren. Hier zal ook gewerkt worden aan houdingscorrectie aangezien dit ook een grote factor is ter preventie van de klachten.

Educatie en thuisoefeningen zijn van groot belang voor het succes van de behandeling én zullen belangrijk zijn voor preventie van de klachten.

Heb je nog vragen bij het lezen van deze uitleg? Twijfel dan niet om ons te contacteren en je hier verder bij te helpen. 

GERELATEERDE TOPICS