KAAKDYSFUNCTIE - KAAKKLACHTEN


kaakdysfunctie kaakklachten flexo gent kine


WAAROM KINE

Kaakdysfuncties worden vaak niet gediagnosticeerd doordat de pijn zich vooral uit als tandpijn. Logischerwijs ga je bij deze soort pijn naar de tandarts. Jammer genoeg kan de tandarts bij deze problematiek niet genoeg helpen om de klachten volledig te doen verdwijnen. Vaak gaat het hier over tandpijn die kan uitstralen naar het oor en hoofd, oorsuizen, nekspanning, bewegingsbeperking…

Deze klachten worden veroorzaakt in het tempomandibulair gewricht of in mensentaal: de kaak. Dit kan zijn door een articulair probleem (in het gewricht zelf) en/of een musculair probleem (de spieren rond de kaak). Als manuele therapeut gaan wij met specifieke technieken inwerken op de mobiliteit van het gewricht en op de spanning in de betrokken spiergroepen.

VERSCHIL MET BASISOPLEIDING

Manuele therapie is een postgraduaat waarbij we dieper ingaan op wat wordt gezien in de basisopleiding kinesitherapie. Hier worden specifieke technieken aangeleerd zoals onder andere geavanceerde mobilisaties en manipulaties van de kaak. Hierdoor beschikt de manuele therapeut over extra kennis en technieken om het probleem nog beter te kunnen behandelen.

kaakdysfunctie kaakklachten flexo gent kine
kaakdysfunctie kaakklachten flexo gent kine


HOE TOEPASSEN

Bij kaakdyfuncties maken we gebruik van manuele therapie. Dit is een behandeling die voornamelijk bestaat uit mobiliserende technieken en manipulaties. Na een grondig vraaggesprek en onderzoek vinden we welk deel van de kaak de oorzaak is van de klachten. De bedoeling is om de kern van de klachten te behandelen via manuele technieken en Dry Needling en zo de pijn te reduceren. Hier werken we ook aan houdingscorrectie aangezien dit ook een grote factor is ter preventie van de klachten.

Educatie en thuisoefeningen zijn van groot belang voor het succes van de behandeling én zullen belangrijk zijn voor preventie van de klachten.

Heb je nog vragen bij het lezen van deze uitleg? Twijfel dan niet om ons te contacteren en je hier verder bij te helpen. 

GERELATEERDE TOPICS