PERINATALE KINESITHERAPIE

Tijdens je zwangerschap ondergaat je lichaam veel veranderingen

Prenatale kinesitherapie begeleidt je als toekomstige mama tijdens de zwangerschap en dient als voorbereiding op de bevalling. Tijdens de zwangerschap zullen tal van veranderingen in je lichaam plaatsvinden en sommigen kunnen irritatie en hinder met zich meebrengen. Tijdens onze individuele kine sessies zullen we je persoonlijk begeleiden om deze zwangerschapsgerelateerde symptomen op te vangen, te reduceren of te behandelen.

We maken je lichaam zowel geestelijk als lichamelijk klaar voor de aankomende geboorte van je kindje. We besteden tijdens onze prenatale lessen aandacht aan:

 • Preventie van rugklachten door houdingscorrecties bij zit-, slaap- en wandelposities
 • Bewustwording bekkenbodemspieren
 • Aanleren van bekkenbodemspieroefeningen
 • Verschillende ademhalingstechnieken
 • Perstechnieken
 • Ontspanningsoefeningen en relaxatietechnieken

Als je geen specifieke klachten ondervindt, is het aangeraden deze lessen te starten tussen de 20 en 30 weken zwangerschap. Heb je veel zwangerschapsgebonden pijn ter hoogte van bekken of rug? Dan kan je best eerder een afspraak maken.

Herstellen van je zwangerschap en bevalling

Postnatale kinesitherapie helpt je om je lichaam opnieuw in balans te brengen na het krijgen van een baby. De veranderingen die je lichaam ondervond na maanden zwangerschap en bevalling kunnen een blijvend karakter krijgen, maar door middel van de juiste persoonlijke behandeling zullen we deze samen bestrijden. 

De oefenschema’s helpen je om je lichaam op de juiste manier te laten herstellen van de geboorte en zwangerschap. We besteden tijdens onze postnatale lessen aandacht aan:

 • Het versterken van je buik-, rug- en bekkenbodemspieren
 • Oefeningen om je hele lichaam terug in evenwicht te brengen
 • Het corrigeren en bijsturen van de lichaamshouding
 • De heropbouw van de algemene conditie
 • Het aanleren van een individueel oefenpakket voor thuisoefeningen

De gynaecoloog zal je aanraden tussen de 6 tot 8 weken na bevalling te starten met postnatale oefeningen. Het is aangeraden deze lessen te starten wanneer jij er klaar voor bent. Vind je dus niet meteen de moed om te starten? Weet dat postnatale kinesitherapie ook later nog zinvol is en je zal helpen je weer fit te voelen en opnieuw bewust te worden van je eigen lichaam.

Pre- en postnatale begeleiding door zwangerschapskine?

Onze perinatale kinesitherapie, wordt gegeven aan de hand van manuele therapie (HIER LINKEN). Manuele therapie is een totaaloplossing van al jouw bewegingsmoeilijkheden. Laat je behandelen door een kinesist die een postgraduaat manuele therapie bezit, een specialisatievorm binnen de kinesitherapie.

FLEXO Gent – kinepraktijk – zwangerschapsbegeleiding

De pre- en postnatale sessies worden per vrouw opgesteld door één van onze kinesisten. Door manuele technieken, specifieke stabiliserende oefeningen en advies wordt de zwangere vrouw of moeder begeleid in deze bijzondere periode. 

 

Op zoek naar perinatale kinebegeleiding? Maak een afspraak!

Een kind op de wereld zetten, is niet niks. Je lichaam gezond en fit houden tijdens de zwangerschap als na de bevalling evenmin. Daarom kan je rekenen op jouw zwangerschapskine die je tijdens dit proces begeleidt. Maak vandaag nog een afspraak bij één van onze manuele therapeuten in Gent voor een gerichte en persoonlijke begeleiding. Onze kinesitherapeuten zullen je helpen je zowel fysiek als mentaal sterk(er) te laten staan. Maak HIER gemakkelijk online een afspraak, via mail of telefonisch.