HOOFDPIJN - STRESSGERELATEERDE KLACHTEN

Hoofdpijn en stress, veel voorkomende klachten

Heb je last van migraine? Spanningshoofdpijn of een andere vorm van hoofdpijn? Aanhoudende, constante of chronische hoofdpijn? Bonzende slapen? Druk achter je ogen? Kan je je niet meer concentreren? Voortdurend moe? Een wisselende gemoedstoestand? Het zijn nog niet eens alle klachten die te maken hebben met hoofdpijn en stress gerelateerde klachten. Hoofdpijn ontstaat vaak door spierspanning rondom de rug, nek, hoofd en kaak. Eender welke problematiek je ondervindt die zorgt voor gerefereerde (hoofd)pijn, kan verholpen worden door je kiné.

Een dokter zal bij hoofdpijn vaak medicatie voorschrijven. Handig voor de behandeling van je klachten, maar niet de oorzaak ervan. Mogelijke oorzaken van hoofdpijn zijn een verminderde beweeglijkheid van een gewricht waardoor omliggende spieren extra gespannen raken, verminderde doorbloeding of bezenuwing, een onevenwicht in belasting versus belastbaarheid, aandoeningen in de nek, kaakproblemen, stress, verkeerde lichaamshouding, …Het is belangrijk om alle oorzaken gelijktijdig aan te pakken. Die multidisciplinaire aanpak krijg je bij onze kinepraktijk FLEXO Gent.

Hoofdklachten laten behandelen door kinesist?

Hoofd-, nek- & rugklachten zijn gelukkig eenvoudig op te lossen met kinesitherapie, maar laat je behandelen door een kinesist die gespecialiseerd is in een simultane behandeling van alle oorzaken en klachten.  

FLEXO Gent – kinepraktijk behandelt de problematiek van hoofdpijn en stress

Als je hoofdpijn wil laten behandelen door je kinesist dan zal deze ervoor zorgen dat de druk in de spieren vermindert en de bewegingsvrijheid verhoogt, wat resulteert in het verlagen van de hoofdpijn.  Met behulp van manuele therapie en een multidisciplinaire aanpak passen we met onze kinepraktijk FLEXO Gent technieken toe die de vicieuze cirkel van stress, spierspanning en hoofdpijn doorbreekt. De uitstralende pijn of gerefereerde hoofdpijn is vaak afkomstig van gespannen spieren in de nek/schouderregio. De verkeerd functionerende spieren zullen door middel van Dry Needling van de triggerpoints (of pijnpunten) terug losgemaakt worden. Deze methode is zeer effectief en resulteert vaak in een directe pijnverlichting. Daarnaast zal houdingscorrectie je helpen ter preventie van (verdere) klachten, want ook je nek en rug beïnvloeden je hoofdpijn. Met manuele kinesitherapie en thuisoefeningen kunnen we verlichting brengen.

Extra informatie over onze stress gerelateerde behandelingen, kan je vinden via deze pagina

Eindelijk komaf maken met je hoofdpijn? Maak een afspraak!

Heb je hoofdklachten? Wacht dan niet langer en maak vandaag nog een afspraak bij één van onze manuele therapeuten in Gent voor een gerichte oplossing van uw hoofd-, nek- & rugklachten! Maak HIER gemakkelijk online een afspraak, via mail of telefonisch.