DRY NEEDLING

Pijnlijke verhardingen in de spieren, veel voorkomende klachten​

Heb je last van stijfheid? Bewegingsbeperkingen? Krachtverlies? Pijnklachten? Spierspanningen of spiervermoeidheid? Tennis- of golferselleboog? Nekpijn? Een contractuur van de hamstrings? Overbelasting? Het zijn nog niet eens alle klachten die te maken hebben met triggerpunten, of ook wel pijnpunten. Triggerpunten kunnen zich in lokale pijn uiten, maar vooral ook uitstralende pijn veroorzaken. Dry Needling is een totaalbehandeling van deze pijnpunten. Je kinesitherapeut zal de kern van de pijn behandelen.

Dry Needling wordt gebruikt wanneer pijnlijke of gespannen spieren de oorzaak van de klacht(en) zijn of de huidige klacht(en) verergeren. Mogelijke klachten zijn bijvoorbeeld: verhoogde spanning in de spieren ter hoogte van de nek/schouderregio, sport gerelateerde klachten, stressgerelateerde klachten, hoofdpijn, kaakklachten, … Deze klachten kunnen ontstaan door het herhaaldelijk uitvoeren van één dezelfde beweging, het voortdurend aanspannen van een specifieke spier, langere tijd onbeweeglijke/inactieve spieren, stress, bruuske en onvoorziene bewegingen/botsingen/schokken, verkeerde houding, …

Dry Needling therapie door kinesist?

Myofasciale therapie helpt veel spierklachten eenvoudig op te lossen, maar laat je behandelen door een kinesist die de Dry Needling techniek beheerst.  

FLEXO Gent – kinepraktijk met toepassing Dry Needling

Een myofasciale behandelingsvorm bestaat enerzijds uit het stretchen van de pijnlijke spieren en anderzijds het aanprikken van die spieren met behulp van Dry Needling.

Dry Needling is een techniek die de klachten op lange termijn aanpakt. Met de naald is het mogelijk om de kern van de pijn aan te pakken en de spier terug naar zijn ontspannen toestand te brengen. Het effect dat we via deze techniek creëren is veel ingrijpender. De klachten hebben minder kans om terug te keren waarbij het een langdurig effect is.

De disfunctionerende spieren veroorzaken vaak uitstralende (gerefereerde) pijn. Dry Needling kan die pijn reduceren. De verkeerd functionerende kaakspieren zullen door middel van dry needling van de triggerpoints (of pijnpunten) terug losgemaakt worden. Bij Dry Needling maken we gebruik van heel fijne acupunctuur naaldjes. De bedoeling is om de kern van de pijn in de spier te vinden met het naaldje en daar de spier te ‘triggeren’ zodat ze hierna ontspant. Deze methode is zeer effectief en resulteert vaak in een directe pijnverlichting.

Eindelijk komaf maken met je spierpijn? Maak een afspraak!

Heb je spierklachten? Wacht dan niet langer en maak vandaag nog een afspraak bij één van onze manuele therapeuten in Gent voor een gerichte oplossing aan de hand van Dry Needling! Maak HIER gemakkelijk online een afspraak, via mail of telefonisch.