KINESIST GENT - FLEXO GENT

Praktijk voor kinesitherapie en manuele therapie

Op zoek naar een kinesitherapeut in Gent? Je kan in de praktijk FLEXO Gent terecht voor zowel klassieke kinesitherapie als voor manuele therapie. Manuele therapie is een postgraduaat waarbij we dieper ingaan op wat wordt gezien in de basisopleiding kinesitherapie. Hier worden specifieke technieken aangeleerd zoals onder andere geavanceerde mobilisaties en manipulaties van de wervelkolom en gewrichten. Hierdoor beschikt de manuele therapeut over extra kennis en technieken om het probleem nog beter te kunnen behandelen.

Ons team bestaat uit twee gedreven therapeuten met ieder hun eigen frisse inbreng en expertise. Je kan bij ons terecht met uiteenlopende klachten en voor diverse behandelingen. Jouw hulpvraag wordt uitgebreid onderzocht en aangepakt. Hier gaan we na het vraaggesprek en onderzoek nagaan welk segment de oorzaak is van de klachten. De bedoeling is om de kern van de klachten te vinden en te behandelen. Vaak kunnen hier secundaire klachten aanwezig zijn zoals pijn in een andere deel/segment als gevolg van de kern. Soms is het nodig om de secundaire klachten apart aan te pakken, maar vaak zal door de kern te behandelen de secundaire klachten ook verbeteren.

Tijdens de consultaties gebruiken we in onze praktijk onderstaande technieken/specialisaties om de oorzaak van klachten op te sporen en te behandelen:

  • Dry Needling
  • Kaakdysfunctie – kaakklachten
  • Manuele Therapie
  • Houdingscorrectie
  • Hoofdpijn & stressgerelateerde klachten
  • Pre- & postnatale begeleiding
  • Functionele Krachttraining
  • Sporttaping, -massage en -begeleiding
  • Rugrevalidatie
  • Kinesio taping

FLEXO Gent – jonge en dynamische kinepraktijk

FleXo Gent staat sinds 2021 onder leiding van Danielle Arno en Bram Van Damme.

Voor Danielle is het een absolute prioriteit om de mens in zijn totaliteit te helpen. Dit betekent naast het fysieke ook zeker het mentale aspect en de psychosociale factoren die gepaard gaan met de klachten. Met zijn frisse aanpak en manier van denken gaat Bram samen met jou aan de slag om het probleem zo goed mogelijk aan te pakken, volgens jouw eigen tempo en met de nodige motiverende begeleiding. 

Welkom in FleXo Gent – de kine vlakbij het Citadelpark in Gent

We verwelkomen je graag in onze praktijk in Koning Leopold II-laan 89A, 9000 Gent, recht tegenover het Citadelpark. Onze praktijk is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Op wandelafstand van het station Gent-Sint-Pieters ben je in een mum van tijd bij onze praktijk (6 minuten). Rondom het Citadelpark vind je tal van bus- en metrohaltes die zorgen voor een vlotte bereikbaarheid van onze praktijk. Met onze gunstige locatie ten opzichte van de Watersportbaan vinden veel mensen de weg naar onze praktijk.

Voor wie met de wagen komt, is er voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Maak HIER gemakkelijk online een afspraak, via mail of telefonisch.

Regio Citadelpark, Overpoort, Gent-Sint-Pieters, UZ-Gent, Watersportbaan.