MANUELE THERAPIE - Pijnverlichting & hogere bewegingsvrijheid

Rugpijn en gewrichtspijn(en), veel voorkomende klachten

Heb je hoofd- en nekpijn? Pijn en stijfheid in de schouder? Stramme spieren? Geblokkeerde gewrichten? Blokkades bij bepaalde bewegingen? Zeurende pijn van de heup, knie, enkel, … ?  Rugklachten of een geblokkeerde rug? Pijn in de onder- of bovenrug? Houdingsspecifieke pijn? Duizeligheid of aspecifieke oorpijn? Het zijn nog niet eens alle klachten die te maken hebben met je grootste bewegingsapparaat van je lichaam: de wervelkolom. Gezondheidsproblemen van de wervelkolom kunnen al snel zorgen voor tal van gewrichtsklachten. Eender welke problematiek je ondervindt ter hoogte van je ruggengraat en de aangrenzende ledematen, kan verholpen worden door je manueel fysiotherapeut.

Bewegingsadvies inwinnen ter preventie van sportblessures of de behandeling van een sportletsel? Bekkeninstabiliteit tijdens je zwangerschap of behoefte aan een revalidatie van de bekkenbodem na de bevalling? Ook daarvoor is de manuele therapeut een oplossing. Door middel van begeleiding op maat is manuele therapie geschikt voor iedereen, ongeacht je leeftijd en ongeacht je klachten.

Gewrichtsklachten ter hoogte van de wervelkolom en ledematen komen vaker voor dan je zou denken. Mogelijke oorzaken van gewrichtspijn komen door onderliggende oorzaken. In plaats van enkel de pijn lokaal te verzachten zal via manuele therapie de kern van de klachten behandeld worden, met een soepel(er) en sterk(er) lichaam als resultaat. Een functieherstel kan namelijk enkel als ook de oorzaak van het probleem onder handen wordt genomen.

Acute en chronische pijnklachten laten behandelen door kinesist?

Manuele therapie is een totaaloplossing van al jouw bewegingsmoeilijkheden, laat je behandelen door een kinesist die een postgraduaat manuele therapie bezit, een specialisatievorm binnen de kinesitherapie.

FLEXO Gent – kinepraktijk behandelt problematiek gewrichtsbewegingen

Als je (weer) soepel wil kunnen bewegen zal je kinesist door middel van mobilisatie en manipulatie je bewegingsblokkades kunnen opheffen. Met behulp van manuele therapie passen we met onze kinepraktijk FLEXO Gent technieken toe die het gewricht zelf mobiliseren, mobilisatie genoemd. Zo worden de betrokken spiergroepen door ontspannings- en stretchingsoefeningen ontlast. Bij manipulatie zullen je gewrichten door middel van kleine en snelle bewegingen “kraken” waardoor ze terug in de juiste positie komen. Daarnaast zal houdingscorrectie je helpen ter preventie van (verdere) klachten, want je nek en rug beïnvloeden je volledige bewegingsvrijheid. Resultaten zijn meestal al voelbaar direct na de sessie. Met manuele kinesitherapie en thuisoefeningen kunnen we verlichting brengen.

Eindelijk komaf maken met je klachten? Maak een afspraak!

Heb je klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen? Wacht dan niet langer en maak vandaag nog een afspraak bij één van onze manuele therapeuten in Gent voor een gerichte oplossing van uw probleem! Maak HIER gemakkelijk online een afspraak, via mail of telefonisch.