KAAKDYSFUNCTIE - KAAKLACHTEN

Kaakpijn of aangezichtspijnen, veel voorkomende klachten

Heb je kaakklachten? Beweegt je onderkaak stroef? Krakende geluiden bij het openen en sluiten van je mond? Beperkte of afwijkende mondopening? Kauwproblemen of pijnlijke kauwspieren? Kaakproblemen door het dragen van een mondmasker? Tandpijn die niet te verklaren is door de tandarts? Het zijn nog niet eens alle klachten die te maken hebben met het dysfunctioneren van je kaak. Kaakdysfunctie kan al snel hoofdpijn, tandpijn, steeds terugkerende nekpijn, blokkades en klachten die lijken op oorpijn veroorzaken doordat de kaakpijn uitstraalt naar andere delen van het lichaam. Eender welke problematiek je ondervindt ter hoogte van je kaak of aangezicht, kan verholpen worden door je kiné.

Kaakklachten komen vaker voor dan je zou denken. Mogelijke oorzaken van kaakpijn zijn drukte, zorgen en stress zowel op fysiek als op mentaal vlak, problemen met het kaakgewricht of overbelasting van de kauwspier(en) door knarsen of klemmen, tongpersen tegen je tanden/gehemelte, lipbijten, kauwgom kauwen, nagelbijten, …

Steeds vaker vormt het dragen van een mondmasker een veelvoorkomende oorzaak voor het ontwikkelen van pijnklachten aan de kaak. Een afzakkend mondkapje telkens weer door middel van een corrigerende kaakbeweging op de juiste plaats krijgen, geeft een te hoge spierspanning.  Je kaak is die beweging niet gewend, draag dus een passend mondmasker

Kaakklachten laten behandelen door kinesist?

Kaak- en kauwproblemen zijn gelukkig zeer eenvoudig op te lossen met kinesitherapie, maar laat je behandelen door een kinesist die gespecialiseerd is in kaakgewrichtsdisfuncties.  

FLEXO Gent – kinepraktijk behandelt kaakproblematiek

Het temporomandibulair gewricht (TMG) of in mensentaal, de kaak, is een complex en flexibel gewricht. Vaak wordt de term TMD, temporomandibulaire disfunctie, gebruikt als verzamelnaam voor alle klachten die te maken hebben met het niet goed/pijnlijk functioneren van de kaakzone. Als je kaakpijn wil laten behandelen door je kinesist dan zal deze het gewricht zelf en/of de spieren rondom de kaak aanpakken. Met behulp van manuele therapie passen we met onze kinepraktijk FLEXO Gent technieken toe die het gewricht zelf mobiliseren. Zo worden de betrokken spiergroepen door ontspannings- en stretchingsoefeningen ontlast.

De dysfunctionerende spieren veroorzaken vaak uitstralende pijn. Dry Needling kan die pijn reduceren. De verkeerd functionerende kaakspieren zullen door middel van dry needling van de triggerpoints (of pijnpunten) terug losgemaakt worden. Deze methode is zeer effectief en resulteert vaak in een directe pijnverlichting. Daarnaast zal houdingscorrectie je helpen ter preventie van (verdere) klachten, want ook je nek en rug beïnvloeden je kaakgewricht. Met  manuele kinesitherapie en thuisoefeningen kunnen we verlichting brengen.

Eindelijk komaf maken met je kaakproblemen? Maak een afspraak!

Heb je kaakklachten? Wacht dan niet langer en maak vandaag nog een afspraak bij één van onze manuele therapeuten in Gent voor een gerichte oplossing van uw kaakprobleem! Maak HIER gemakkelijk online een afspraak, via mail of telefonisch.