HOUDINGSCORRECTIE

Houdingscorrectie, ter preventie van klachten

Rug- en nekklachten kan je voorkomen door je spieren en gewrichten soepel en beweeglijk te houden. Door je bewust te worden van je eigen houding kan je bepaalde leefgewoonten corrigeren als dat nodig blijkt. Het bewustzijn van je houding is heel belangrijk in de preventie van klachten, maar kan evengoed curatief gebruikt worden bij een algemene revalidatie.

Houdingscorrectie betekent niet dat je iedere seconde van de dag kaarsrecht moet zitten, maar dat je je bewust moet zijn van je (zit)houding. Met onze houdingscorrigerende oefeningen kom je al een heel stap verder. De sessies voor rug- en nekhygiëne bij onze kinepraktijk FLEXO Gent zijn vooral gebaseerd op core-stability en rugstabiliteit. Samen met je kinesist helpen we jou naar de ideale manier om patronen te creëren en gewoonten te doorbreken. Omdat iedere persoon eigen gewoontes heeft in het dagelijks leven, wordt op maat en ritme van jouw leven een bewegingsplan uitgestippeld.

Educatie en thuisoefeningen zijn van groot belang voor het succes van de behandeling én zullen belangrijk zijn voor preventie van de klachten.

Een correctie van je houding door een kinesist?

Houdingscorrectie is niet van toepassing voor personen met acute rug- of nekpijn, daarvoor verwijzen we je graag door naar onze pagina van manuele therapie. Het is eerder zinvol indien pijn vaak terugkomt of blijft aanhouden. Of kan ook toegepast worden om de rugconditie op een veilige manier herop te bouwen na bepaalde letsels/operaties.  Laat je behandelen door een kinesist die gespecialiseerd is in een persoonlijke begeleiding bij rug- en nekhygiëne.

FLEXO Gent – kinepraktijk behandelt verkeerde houding

Met behulp van technieken uit de rug- en nekschool worden oefeningen aangeleerd die je makkelijk in je dagelijkse leven kan toepassen. Belangrijk is dat je tijdens je sessie in onze kinepraktijk FLEXO Gent actief meewerkt en er ook thuis mee aan de slag gaat. Deze sessies worden individueel gegeven en aangepast aan jouw specifieke noden. Je leert functioneel te bewegen met rug- en neksparende houdingen. We maken je bewust van enkele zeer belastende activiteiten voor je rug/nek, zoals:

  • Lang stil zitten
  • Doorgezakt zitten
  • Hangende/Opgetrokken schouders
  • Activiteiten die boven het hoofd gebeuren
  • Het gebruik van een leesbril
  • Zwaar tillen
  • Stress

Rug- en nekstabiliteit worden bekomen door bepaalde houdingen aan te leren zonder daarbij te gaan overbelasten. Door de focussen op core-stability zullen we gelijktijdig je rugspieren sterker maken zodat je je makkelijker kan oprichten.

Daarnaast zal houdingscorrectie je helpen ter preventie van (verdere) klachten, want je nek en rug beïnvloeden je volledige lichaam. Een blijvende verbetering van je houding en correcties in je leefgewoonten zijn enkel mogelijk als je zelf je lot mee in handen neemt

Eindelijk bewust worden van je eigen houding? Maak een afspraak!

Werken aan je lichaamshouding? Wacht dan niet langer en maak vandaag nog een afspraak bij één van onze manuele therapeuten in Gent voor een gerichte begeleiding naar een bewustwording van een andere levensstijl! Maak HIER gemakkelijk online een afspraak, via mail of telefonisch.